Vinterens begyndelse
Vinter

Vinterens begyndelse

Vinteren begynder, når de sidste blade falder af træerne. Det sidste af de resterende næringsstoffer har trukket sig tilbage ind i veddet af træet, hvor de ligger gemt. Bladene er blevet gule og deres forbindelser til træet er blevet afbrudt. Strømmen af ​​vand og næringsstoffer fra rødderne til trækronen går gradvist i stå, mens de årlige skud er forveddet, så de nemt kan overleve vinterens frost. Vi frugtavlere er ikke længere presset for tid og kan igen arbejde indendørs, når det bliver koldt eller vådt udenfor. Nu er det tid til at gøre frugtplantagerne vinterklar. Nogle gange har græsset stadig behov for at blive slået, hvilket også findeler de nedfaldne blade. Det gør det lettere for regnorme, at trække bladdelene med under jorden, hvor de nedbrydes og rådner. Dette forbedrer i høj grad udgangspunktet for træerne om foråret, da de svampesporer, der vokser på bladene er blevet fordøjet, så de ikke mere kan skade træerne.

Så skal de små hegn, der beskytter mod harernes gnaven, omkring træstammerne repareres eller udskiftes. Især harer nyder at gnave barken væk på yngre træer, når andre fødekilder er svære at finde. Nu er det vigtigt at holde øje med, at afløbssystemet er fuldt funktionelt, da vinterperioden ofte er ledsaget af store mængder nedbør. Vandet skal ledes sikkert bort, så skader på trærødder undgås.

Et portræt af regnormen: www.nabu.de/tiere-und-pflanzen/sonstige-arten/02265.html

 

De næste værker som præsenteres her er:

Rydning af gamle anlæg

Beskæring i plantagen

Forberedelser til nyplantning

tilbage til Kategori