Gårdspladsen
Gårdspladsen

Gårdspladsen

I gamle kirkebøger kan gården og vores forfædre spores 17 generationer tilbage, helt tilbage til 1520. Den første “BOOMGARDEN” på det højest beliggende jord i landsbyen Ladekop, nævnes i gamle kilder fra omkring 1280, kun nogle få årtier efter hollandske kolonister begyndte at bosætte sig i det frugtbare marsklandksab ved Elben.

De bragte viden og færdigheder om frugtavl og kendskab til dyrkning af våde områder, med sig fra Holland, ind i denne del af verden. De var højst sandsynligt de første forfædre og ejere af gården ved “Beeke” i Ladekop.

Det må have været en forfærdelig katastrofe, da der den 5 september 1788, mens alle indbyggere var i kirken, udbrød en brand i landsbyen. En stærk vind spredte branden hurtigt, 13 huse samt mine tip-tip-tip-tip-oldeforældres hus og lade brændte ned. Kun få måneder senere, den 29 maj 1789 var den nye gård beboelig igen. Med løbende renoveringer dominerer huset stadig gårdspladsen.

tilbage til Kategori